^Επιστροφή στην κορυφή
  • 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
    «Η αρετή είναι ανώτερη απ' τον πλούτο και χρησιμότερη απ' την υψηλή καταγωγή, γιατί όσα είναι αδύνατα για τους άλλους αυτή τα καθιστά δυνατά, κι όσα προκαλούν φόβο στους πολλούς τα υπομένει με θάρρος, και γιατί νομίζει ότι ο μεν δισταγμός είναι μομφή και κατάκριση, η δε εργατικότητα έπαινος.»
  • 2 Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής: Ο Έλληνας «δάσκαλος» του Αϊνστάιν
    Γι’ αυτό το έργο, ο καθηγητής Lars του Harvard σημειώνει: «Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ήταν ένας από τους αρχηγούς μαθηματικούς οι οποίοι στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα δημιούργησαν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη των μαθηματικών που κινδύνευαν να παραμείνουν στάσιμα».
  • 3 Άλμπερτ Αϊνστάιν
    Υπάρχουν δυο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτα να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν το οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα. Ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι.
  • 4 Οδυσσέας Ελύτης..
    Και η Ποίηση πάντοτε είναι μία όπως ένας είναι ο ουρανός. Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό. Εγώ τον έχω δει από καταμεσίς της θάλασσας.
  • 5 Γαλιλαίος: «Και όμως, γυρίζει»
    «Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.»
baner

Που βρισκόμαστε

Πολιτιστικά Προγράμμματα

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Xρήσιμοι Σύνδεσμοι

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ .

Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Διαστημικές Εικόνες καιΚαλλιτεχνικήΈκφραση»Συγχαίρουμε τους μαθητές της Β’ Τάξης,Νικολαΐδου Αναστασία  και Νικολαΐδη Σπύρο,για τη συμμετοχή τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνική Έκφραση», με το έργο τους:

«ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!».

 

Οι μαθητές έλαβαν μέρος με ένα βίντεο που αξιοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας. Τα παιδιά «εντοπίζουν» οικείες εικόνες από το Διάστημα, μέσα σε δικές τους φωτογραφίες. Σε στιγμιότυπα όσων μας περιβάλλουν και απαθανατίζουν καθημερινά με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής ή ακόμα κι ενός κινητού.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο στο  https://padlet.com/tzonianastasia/53dqehddp7rvwz25

 

Έγινε με το Padlet

 

 

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 398 μαθητές απόΓυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας και η παρουσίαση των έργων έγινε σε διαδικτυακή  συνάντηση, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου. Σε αυτήν, οι μαθητές μας ανέλυσαν την ιδέα τους αλλά και το μήνυμα του έργου τους:

 

«Η αρμονία στον μικρόκοσμο γύρω μας, αντανακλά την αρμονία του Σύμπαντος. ¨Ο πλανήτης μας και το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι παρά κάτι ελάχιστο μέσα στο άπειρο Σύμπαν. Κι όμως, έχουμε κατορθώσει, μέσα σε λίγα χρόνια, να κατανοήσουμε ένα καταπληκτικό Σύμπαν¨, όπως λέει ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος.Ο αγώνας του ανθρώπου να κατανοήσει το Σύμπαν, συνεχίζεται. Στο έτος που τώρα ξεκινά, θα πολλαπλασιαστούν οι ερευνητικές διαστημικές αποστολές αλλά και οι πτήσεις αναψυχής στο Διάστημα. Όμως, είναι αναγκαίο να υποσχεθούμε στον εαυτό μας, πως στα νέα αυτά ταξίδια θα δείξουμε σύνεση΄ πως δε θα εκδηλώσουμε την ίδια αλόγιστη συμπεριφορά που ως τώρα έχουμε επιδείξει πάνω στον υπέροχο Γαλάζιο Πλανήτη που βρεθήκαμε να κατοικούμε, στη Γη μας.»

 

Το έργο των μαθητών μας απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο για την πρωτοτυπία του όσο και το μήνυμα που εκπέμπει.

 

Συντονίστριες καθηγήτριες: Παπαδοπούλου Χ, Τζώνη Α.

 

Παρακολουθήστε το έργο των μαθητών στο

https://padlet.com/tzonianastasia/53dqehddp7rvwz25

 

 

Σπουδές μετά το Γυμνάσιο

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

eTwinning Moments

Διαδραστικά Σχ, Βιβλία

Η Πληροφορική δημιουργεί

Πρόληψη Λοιμώξεων

Copyright © 2013. 2o ΓυμνάσιοΧορτιάτη ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ : ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ Rights Reserved.